Съветите на ДИМИТЪР ЕЛЕНОВ

Какви умения са ми необходими, за да стана актьор?

  • Гласово обучение/ Говорна култура
  • Движение на тялото/физическа подготовка/танц
  • Творчеството/ въображение
  • Добро разбиране на емоции, сцени и актьорски техники
  • Способността за запомняне на текст
  • Способността за взаимодействие с публиката
  • Опит от разбиране на героите, анализ, предварителни обстоятелства, психологическа характеристика на образа

Колко време отнема да станеш актьор?

Истината е, че няма диплома, никакви специфични изисквания или конкретен брой курсове по актьорско майсторство или години, които да ви гарантират, че ще станете професионален актьор, казваше Димитър Еленов.

Съсредоточете се обаче върху изучаване на занаята, подобряване на вашите умения, предизвиквайки себе си да ставате по-добър всеки ден. Ако искате да станете актьор, ще трябва да се фокусирате върху самото пътуване, а не върху дестинацията. Колко време отнема да станеш страхотен актьор? Цял живот.

Колко струват часовете по актьорско майсторство?

Цената на класовете по актьорско майсторство варира в зависимост от качеството и местоположението на школата, опита на преподавателя, продължителността на курса и различни други фактори.

Въпреки това, средната цена на часовете във висококачествени театрални училища в Лондон, Париж или Лос Анжелис е между 30-80 евро на час за групови класове и между 105 и 185 евро на час за частни или обучение.

Как да намеря добри школи по актьорско майсторство наблизо?

Курсове, школи, студии за актьори се предлагат във всякакви форми и размери. Курсове по актьорско майсторство се предлагат в почти всички големи градове и страни по света. И в България също, от много години☺ Димитър Еленов има такива школи почти 40 години и от тях произлязоха много от най-добрите актьори на съвременния ни театър и кино.

Въпреки това, как да намерите най-доброто драматично училище или студия ли? В нормални времена можеше и да бъде трудна задача, но в един свят след COVID вече всеки има достъп до най-добрите актьорски студия в големите градове по света. Тук в студия „Димитър Еленов“ също сте на много добро място.

Всеки опит определено ще ви помогне да усъвършенствате актьорските си умения. Важното е: ДА НЕ СПИРАТЕ☺